Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 9 februarie 2012

PRĂJITURA CU BLAT DE PORTOCALE ŞI BRÂNZĂ DE VACI CU STAFIDE


Ingrediente:

Blat:
4 ouă
9 linguri cu zahăr
9 linguri cu ulei
9 linguri cu lapte
15 linguri cu făină
Coaja şi zeama de la o portocală
O linguriţă cu praf de copt

Umplutura:
500 g brânză de vaci
4 ouă
4 linguri cu griş
5-6 linguri cu zahăr
Stafide
Vanilie 

Zahăr pudră pentru pudrat 

Preparare:

Blatul:
Ouăle

se mixează cu zahărul pînă se albesc şi îşi dublează volumul.

Se adaugă uleiul, lingură cu lingură, apoi laptele, treptat, zeama şi coaja de portocală iar la sfârşit făina cernută cu praful de copt.
Într-o  tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă  cu ulei şi tapetată cu făină se toarnă jumătate din compoziţia de blat şi se dă pentru 10 minute la cuptorul preîncălzit.

Umplutura:
Brânza, grişul, ouăle, zahărul şi vanilia se amestecă în robot (sau cu mixerul),
 până se obţine o cremă spumoasă.


Se scoate tava din cuptor şi se toarnă crema de brânză, se presară stafidele iar deasupra restul din compoziţia de blat.

Se pune din nou tava în cuptor şi se continuă coacerea încă aproximativ 50 de minute, până se coace prăjitura.

Se pudrează cu zahăr pudră.

 Rece, se porţionează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu