Ingrediente:
Blat:
4 ouă
9 linguri cu zahăr
9 linguri cu ulei
9 linguri cu lapte
15 linguri cu făină
Coaja şi zeama de la o portocală
O linguriţă cu praf de copt
Umplutura:
500 g brânză de vaci
4 ouă
4 linguri cu griş
5-6 linguri cu zahăr
Stafide
Vanilie
Zahăr pudră pentru pudrat
Preparare:
Blatul:
Ouăle
se mixează cu zahărul pînă se albesc şi îşi dublează volumul.
Se adaugă uleiul, lingură cu lingură, apoi laptele, treptat, zeama şi coaja
de portocală iar la sfârşit făina cernută cu praful de copt.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei şi tapetată cu făină se toarnă
jumătate din compoziţia de blat şi se dă pentru 10 minute la cuptorul
preîncălzit.
Umplutura:
Brânza, grişul, ouăle, zahărul şi vanilia se amestecă în robot (sau cu
mixerul),
până se obţine o cremă spumoasă.
Se scoate tava din cuptor şi se
toarnă crema de brânză, se presară stafidele iar deasupra restul din compoziţia
de blat.
Se pune din nou tava în cuptor şi se continuă coacerea încă aproximativ 50
de minute, până se coace prăjitura.
Se pudrează
cu zahăr pudră.
Rece, se porţionează.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu