Rasol alb
2-3 linguri cu ulei
Un pahar de vin alb
O varză roşie mică
Un măr mai acru
Sare, piper, cimbru, boia de ardei, o foaie de dafin
Preparare:
Rasolul alb se curăţă de eventualele pieliţe, se feliază
şi se pune într-o pungă de polietilenă. Se ţine la figider, să se marineze în
suc propriu, cel puţin 12 ore, adică peste noapte. Se scot apoi bucăţile de
carne, se usucă cu un prosop de bucătărie, se ung cu ulei, se condimentează cu
sare, piper, cimbru, boia şi se pun în cuptorul preîncălzit, la foc moderat. Din
când în când se stropeşte friptura cu sosul format.
Varza roşie se toacă mărunt. Peste varză se pune mărul dat
pe răzătoarea mare şi se călesc cu 2-3 linguri cu ulei. Se amestecă în mod constant, adăugându-se câte o
lingură cu vin. Se condimentează cu sare, piper, cimbru şi foaia de dafin.
Constituie o excelentă garnitură pentru rasolul alb.
foarte frumos!abia astept sa incerc si eu!
RăspundețiȘtergere