Eu
am pregătit-o numai din fleică de purcel şi piept de pui, şi am servit-o cu
legume la grătar: ciuperci, ardei gras roşu, vinete.
Şi
această reţetă este tot fără cantităţi, acestea fiind la alegerea şi gustul
gospodinei. Interesantă mi s-a părut idea. Deci:
Ingrediente:
Fleică
de porc
Piept
de pui sau de găină
Sare,
piper, cimbru, usturoi după gust
Câteva
ciuperci
Un
ardei gras (am folosit de la congelator)
O
vânătă mică
Un
castravete
Un
fir subţire de praz
Un
păhărel de vin alb sec
O lingură cu ulei
Preparare:
Carnea
se taie fâşii lungi şi se pune la marinat cu condimentele, pentru 2-3 ore. Se înfăşoară
apoi sub formă de roată, alternând carnea de porc cu cea de pui (găină). Se fixează
cu scobitori.
Se mai condimentează, dacă este necesar.
Se pune pe grătar, având grijă să ungem carnea cu ulei şi să o stropim
cu vin alb sec.
Se
pote servi cu cartofi prăjiti şi mujdei de usturoi sau aşa cum am servit-o eu,
cu legume la grătar.
Este
un deliciu!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu