O
reţetă foarte simplă, dar foarte gustoasă. Deosebită o face sosul, altceva decât un mujdei obişnuit.
Ingrediente:
File
de crap (sau oricare alt peşte)
Făină
de porumb (mălai)
Ulei
pentru prăjit
Sare
şi piper
Pentru sos:
O
căpăţână de usturoi
2
roşii mici sau una mare
Câteva
fire de pătrunjel şi ţelină verde
O
lingură cu ulei de măsline
Sare
şi piper după gust
Preparare:
Fileul
de peşte se sărează şi se pipărează, apoi se lasă câteva minute să se pătrundă.
Se pune uleiul la încins şi se prăjesc în el bucăţile de peşte care în
prealabil au fost date prin mălai. Se prăjesc bine, pentru a fi crocante, având
grijă să nu se ardă.
Sosul:
Se
curăţă usturoiul şi se pune în blender (robot, tocător,etc), împreună cu roşiile
curăţate de coajă şi de seminţe, pătrunjelul şi ţelina verde, uleiul, sare şi
piperul după gust.
Fileurile
de peşte se servesc cu sosul roşu şi cu mămăligă.
Eu nu-l dau prin nimic.. nici faina,nici malai. E atat de crocant fara adaosuri si nici nu ingrasa asa simplu;) Da oricum sunt innebunita dupa peste! pupici
RăspundețiȘtergere