Pentru blat:
250 g făină
150 g unt
100 g zahăr pudră
Pentru umplutură:
3 linguri cu griş,
3 linguri cu zahăr,
4-5 mere curăţate şi
tăiate cubuleţe,
Scorţişoară,
40 g unt,
100 g nuci.
Preparare:
Blat: Untul se pune la topit şi se amestecă cu zahărul pudră. După ce s-a răcit se adăugă făina şi se amestecă pentru a forma un aluat, care se dă la rece pentru 30 minute.
Preparare:
Blat: Untul se pune la topit şi se amestecă cu zahărul pudră. După ce s-a răcit se adăugă făina şi se amestecă pentru a forma un aluat, care se dă la rece pentru 30 minute.
Tava pentru tartă se
unge cu unt şi se tapetează cu făină, apoi se aşează aluatul scos din
frigider.
Se presară 3 linguri de griş, apoi se aşează merele tăiate cubuleţe, se pudrează cu scorţişoară şi zahăr (cele 3 linguri) şi untul
tăiat feliuţe. La final se aşează pe
margine nucile.
Se dă tarta la cuptor pentru 40-50 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu