Ingrediente:
½
kg ciuperci
Un
ou
2
linguri cu smântână
O
ceapă mică
3-4
căţei de usturoi
½
linguriţă de mărar uscat sau câteva crenguţe verde
Piper
proaspăt râşnit
Sare
după gust
Câteva
linguri cu pesmet
Ulei
pentru prăjit
Preparare:
Ciupercile
se curăţă, se spală şi se pun la fiert câteva minute în apă cu sare. Se scurg
bine şi se lasă să se răcească.
Între timp se curăţă ceapa şi usturoiul şi se
pun în blender să se toace. Se adaugă ciupercile scurse bine de apă, oul,
smântâna, sarea, piperul, mărarul şi se
amestecă. Se adaugă câte o lingură de pesmet şi se amestecă până se obţine o
compoziţie consistentă.
Se lasă deoparte
o jumătate de oră, după care se modelează chifteluţele
care se dau prin
pesmet şi se prăjesc în ulei încins.
Se
servesc atât calde cât şi reci, simple sau cu un sos de usturoi şi iaurt,
maioneză sau smântână.
imi plac ciupercile in orice combinatie, dar n am mancat niciodata chiftelute de ciuperci sigur o sa le incerc;Mari!
RăspundețiȘtergere