O
lingură cu unt
O
lingură cu ulei
O
ceapă mică
Un
căţel de usturoi
200
g paste de orez
400
g fructe de mare
200
ml smântână grasă
Zeama
şi coaja de la o lămâie
O
linguriţă cu hrean ras
Sare
şi piper după gust
Verdeaţă
Preparare:
Pastele se fierb după indicaţiile de pe ambalaj, se scurg
şi se trec repede sub un jet de apă rece.
Untul împreună cu uleiul se pun să se încingă. Se pune
căţelul de usturoi, se lasă să se rumenească puţin (nu prea tare pentru că
devine amar), apoi se îndepărtează. Se pune ceapa tocată mărunt şi când
sticleşte se adaugă fructele de mare. Se amestecă repede şi după 2-3 minute se
adaugă zeama şi coaja de lămâie, apoi smântâna şi hreanul.
Se sărează şi se pipărează după gust. Se pun fructele de
mare peste pastele de orez. Se presară verdeaţa tocată mărunt şi piper măcinat
grosier.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu