½
kg de ciuperci
½
kg de ardei roşu dulce
10
linguri cu ulei
6
linguri cu oţet de mere
3
linguri rase cu miere de albine sau 5 linguri rase cu zahăr
Câţiva
căţei de usturoi
Câteva
boabe de piper
2-3
foi de dafin
Mărar
şi/sau leuştean (am pus uscat)
Preparare:
Ciupercile
se curăţă, se spală şi se lasă să se scurgă bine. Dacă ciupercile sunt mai
micuţe (ceea ce este de preferat, pentru că arată mai bine) se lasă întregi,
dacă nu, se taie în bucăţi potrivite.
Se
încing 6 linguri cu ulei şi se sotează ciupercile cu sare, piper şi foi de
dafin timp de 6-7 minute, maxim.
Se scot ciupercile şi se pun într-un vas de
sticlă.
Se adaugă în tigaie restul de ulei, usturoiul tăiat feliuţe, sare,
piper şi foi de dafin. Se adaugă ardeiul roşu spălat, curăţat de seminţe şi
tăiat fâşii.
Se
căleşte timp de 3-4 minute. Tot conţinutul se răstoarnă peste ciuperci. Se adaugă
mierea (sau zahărul) amestecată bine cu oţet precum şi verdeaţa. Se amestecă,
se acoperă vasul şi se lasă 5-6 ore să se marineze.
Se
serveşte rece cu friptură, peşte,
cartofi fierţi sau prăjiţi.
Această
salată merge foarte bine la mesele festive fiind uşoară şi plăcută la gust, înlocuind
cu succes salatele cu maioneză.
Lângă
un peşte la grătar este foarte gustoasă.
O garnitura perfecta,si o ide minunata.Aveti un blog grozav!Pupici!
RăspundețiȘtergere