300
g ciuperci
O
lingură cu unt
O
linguriţă cu ulei
Un
ou
250
ml lapte
o
lingură cu amidon de porumb
o
ceapă mică
sare,
piper, verdeaţă
Preparare:
Ceapa tocată se înăbuşă în untul şi uleiul înfierbântate.
Se adaugă şi ciupercile care au fost curăţate, spălate şi tăiate. Amidonul se
dizolvă în 50 ml lapte. Ceapa şi ciupercile călite, împreună cu oul crud, sare
şi piper se pun în robot şi se mixează bine, până se obţineo cremă.
Crema obţinută se pune pe foc împreună cu
restul de lapte şi apă (circa 400 g). Când a început să fiarbă, se adaugă
amidonul amestecat cu lapte şi se fierbe la foc
mic 10-15 minute, timp în care se amestecă continuu să nu se facă cocoloaşe.
Se serveşte decorată cu câteva felii de ciuperci şi cepă verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu