Reţeta a fost relatată în inconfundabilul său stil, de
regretatul Radu Anton Roman, „patriarhul gastronomiei naţionale” cum îl numea
cineva.
Nu ştiu din ce parte a Moldovei a cules Radu Anton Roman
reţeta, însă în nordul extrem al Moldovei se face puţin diferit, dar în
principiu este aceeaşi reţetă:
Ingrediente:
Pulpele de la pui
2 linguri cu unt
2 linguri cu ulei
Un castronel de bureţi de pădure (am pus ciuperci de
cultură)
un borcănel (400 g) cu smântână
o ceapă
câteva feliuţe de bacon
300 ml supă de pui
Un păhărel de vin dulce
Un ou
2 căţei de usturoi
Sare, piper, cimbru, boia de ardei, pătrunjel şi mărar
verde, după gust
Preparare:
Pulpele de pui se
freacă cu sare, piper, cimbru şi boia şi se pun să se rumenească într-o lingură
cu unt şi una de ulei, înfierbântate. Când s-a rumenit se stinge cu supă
fierbinte.
Se mută într-o tavă şi se pune la cuptor până se pătrunde bine
carnea.
Într-o tigaie se înfierbântă cealaltă lingură cu unt şi
cea cu ulei. Se pune ceapa tocată mărunt apoi baconul şi ciupercile tăiate
feliuţe.
Când s-au muiat puţin se sting
cu supă şi vin.
Se adaugă jumătate din smântână.
Se amestecă şi se toarnă peste
pulpele din cuptor.
Se mai lasă să scadă puţin, 20-30 de minute.
Restul de smântână cu oul, verdeaţa, usturoiul tocat
mărunt, sare şi piper se amestecă bine.
Se toarnă peste puiul din cuptor şi se
serveşte cu mămăligă caldă.
Stimata doamna,multumesc pentru retetele dvs.
RăspundețiȘtergere